4 Januari, en oudjaarsoverlast nog niet voorbij

Ook gisteren en ook vandaag her en der, in de verte nog wel een paar knallen (Arnhem Spijkerbuurt), gisterenmiddag nog een vuurwerkbom om een uur of 16:00).

Het probleem ervan is dat je eigenlijk nog geen moment rust hebt: je blijft er de hele dag en avond bedacht op. Vooral als je een hond hebt, zoals ik. Je blijft gespannen omdat er ieder moment een knal kan komen. Ik zeg achteraf niet: goh, het waren er maar 10 vandaag dus dat viel mee” zoals regering, burgemeesters, justitie en journalisten doen. Niet alleen iedere knal telt (dichtbij of veraf), “de stilte voor de knal” is net zo stressverwekkend omdat je weet dat er nog steeds lui rondlopen met die troep, doorgaans kinderen tussen de 12 en 20, die alleen maar uitzijn op een zo hard mogelijke knal. En hebben verder overal schijt aan.

Dat “asociaal” de norm is zie je ook aan de dooie kerstbomen op de stoep her en der. Men sleept zo’n ding vanaf z’n woning een eind weg, en laat hem dan vallen. En daar ligt ie dan, op de stoep.

Vandaag liggen er 5 in een straal van pakweg 30 meter van mijn huis. Zandsporen op de stoep. De meeste aso’s in de buurt plegen hun rotzooi het hele jaar door tegen of bij de containers te pleuren (wat al niet mag uiteraard). De kerstboom-aso’s maken die weg niet eens af: ergens (ver genoeg van hun eigen woning vandaan) op de stoep laten ze het ding ineens los en daar blijft ie dan anoniem liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *