Vuurwerk geknal (4 januari)

Nu nog, 4 januari wordt er knalvuurwerk afgestoken, net als gisteren. Voornamelijk overdag knalt het vanuit richting Arnhem Zuid, je hoort het alleen als je buiten bent. Dat is ver van mijn wijk (Spijkerkwartier), dus binnen niet hoorbaar. Maar zojuist 18:00 uur ook alweer hier in de buurt anderhalve straat verderop, en dat hoor je binnen dus wél. Wanneer houdt het eindelijk op.

[Updeet.
We zitten inmiddels op 19:20 uur en het gaat maar door. Rond de wijk en binnen hoorbaar, dus ook voor de hond.

21:30: nog steeds.

Vuurwerk overlast 2 januari 2018

Het knalvuurwerk is nog steeds de hele dag en avond gaande. Vanmiddag tussen 15:00 en 17:00 nog in de Spijkerbuurt Arnhem hier en daar. Vanaf 17:00 tot dit moment (21:40) is het voortdurend, van verre zuidelijke richting (overkant Rijn, Arnhem-Zuid). Tot op het moment is dat voor mij persoonlijk in de Spijkerbuurt Arnhem geen overlast meer die tot binnen in huis doordringt.
Maar je zal maar in Arnhem Zuid wonen! Heje vette pech.

Vuurwerk overlast 1 januari 2018

Vanaf 14:00 zijn ze alweer bezig met knallen in de wijk (Spijkerkwartier Arnhem), ook al regent het.

Later, buiten (op de fiets naar de super) blijkt het hier en daar geknal (restjes?) in de Spijkerbuurt, maar vooral vanaf 17:00, onophoudelijk gedreun vanuit Arnhem Zuid, overkant Rijnkade (waar men kennelijk ongestoord zijn gang kan gaan), Mijnerswijk. Ook veel vanuit Sonsbeek Park. Arme dieren.

Dit moet de laatste keer zijn. De extreme oorlogsdreunen hier op straat vannacht, vlak bij mijn huis. Dit hoort niet in woonwijken in vredestijd.

“Maar die zwaarste knallen, dat gaat om het illegale spul… ” Dat is geen argument!!! De reklame voor het legale moedigt het illegale aan, en het geeft ze gelegenheid, en het geeft ze zelfs bijna excuus.

Het moet een algemeen begrip worden: vuurwerk is verboden voor burgers. Burgers mogen niet met explosieven in woonwijken lopen te spelen. Vuurwerk mag alleen door professionelen worden bediend, in door de Gemeente bepaalde en goedgekeurde evenementen.

[Updeet 21:30 uur: en in het afgelopen half uur ging er drie keer een granaat af hier in de straat, pal voor mijn woning. GODVERDOMME!!!
/]

Verder in het nieuws:
Gewonden en forse schade door extreem zwaar vuurwerk bij jaarwisseling (nos.nl) 1 januari 2018

Zeker acht mensen met oogletsel, van wie drie omstanders (nos.nl)

Volgens oogarts Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis is het aantal van acht gewonden ongeveer gelijk aan dat van de vorige jaarwisselingen. Hij verwacht dat het aantal nog zal toenemen, omdat slachtoffers zich ook hebben gemeld in andere klinieken in het land.

Twee vuurwerkdoden in Duitsland, brandweer bedreigd (nos.nl) 1 januari 2018

Twee Franse politieagenten aangevallen en mishandeld (nos.nl) 1 januari 2018

Politie: weer geweld tegen agenten en hulpverleners, maar fors minder (nos.nl) 1 januari 2018

Vuurwerkafval en regen zorgt voor puinhoop in de straten (112arnhem.nl) 1 januari 2018

Dit moet de laatste keer zijn.

Toen ik jeugd was (zestiger, zeventiger jaren vorige eeuw) waren het sterretjes, rotjes “pang pang pang”, en siervuurwerk.

Sindsdien is het ieder jaar meer op militair geschut gaan lijken, volkomen debiel!!! Waar gaat dat heen???! Destructie! Het kaliber van nu, de granaten die nu worden afgeschoten in mijn woonwijk, waar het huis van trilt, en je voelt ook de drukgolf (binnen in huis!) in je rug een fractie voor de knal – terwijl je nota bene gewoon binnen zit aan de pc !!!-, dat heeft allemaal niets met “traditie” te maken. En wat ook raar is: ik voel me momenteel extreem bedreigd in mijn eigen woonwijk maar als ik nu met een ijzeren staaf naar buiten zou rennen om mij te verweren ben ik straks degeen die wordt opgepakt. Politie kan je niet meer helpen, de Overheid heeft deze stront vanaf 18:00 uur goedgekeurd, je zit als burger gevangen.

Continue oorlogsfront-herrie die van buitenaf doordringt en domineert boven mijn luide muziek uit! En het is gottverdomme pas 21:30, de explosies knallen de hele dag al en we hebben nog 5 uren te gaan, minstens.
Dit moet de laatste keer zijn, TOTAALVERBOD!

Oudjaarsdag vanaf 11 uur ‘s ochtends knal vuurwerk herrie (31 december)

Vanochtend zijn de feestverstoorders vanaf een uur of elf al weer verder gegaan met knallend door de wijken trekken. Ondanks de regen!

En vooral na 16:15, inmiddels droog, gaan er hele dozen tegelijk aan. Welk afsteekverbod.

Ook zware granaten worden inmiddels in de strijd gegooid. Ze proberen de wijk te vernietigen, zo lijkt het.

Het huidige “beleid” is een fiasco.

Vannacht moeten we nog maar de Apocalypse doorstaan, hopelijk overleven we die zonder kleerscheuren. De muziek (dance met bas en dreun) staat hard maar soms komt een extreme granaat daar weer bovenuit en de hond blijft panisch. Wat ‘n feest.

Verder in het nieuws:
NL-Alert Hoogezand vanwege gaslek, 90 huizen ontruimd (nos.nl) 31 december 2017

Volgens de brandweer is het gaslek ontstaan doordat er zwaar vuurwerk in het riool is gegooid, waardoor een gasbuis is gescheurd.

Amersfoortse politie pakt illegaal vuurwerk af van ‘bastards’ (ad.nl) 31 december 2017

Op 31 december 2017 vanaf 18.00 uur tot en met 1 januari 2018 02.00 uur is het vuurwerk wettelijk toegestaan. Hopelijk voor het laatst.

Ook vandaag de hele dag en avond knal vuurwerk herrie (30 december)

Ook vandaag gaat het geknal door. Overdag blijkt het vooral uit Arnhem-Zuid te komen, de overkant van de Rijn, langs de dijk dus. Er blaast een flinke tegenwind in mijn gezicht, het zit vol kruit.

Eenmaal de duisternis is ingevallen, gaat het overal los ook in het Spijkerkwartier. Het is een stiekem gebeuren, die knalhobby-terreur. De overlast is tot binnen doorgedrongen: het komt boven de muziek uit, boven de TV, de hond is permanent onrustig en bang.

Het is nog geen 20:00 uur en in de wijk knallen al de zwaarste bommen, ook zo te horen in de ondergrondse containers die morgen pas worden afgesloten! Je schrikt je rot iedere keer en de hond loopt iedere keer als een waanzinnige in huis te blaffen.

Je durft de straat niet meer op. In je eigen wijk.

Verder in het nieuws:

Dode door vuurwerk in Swifterbant (nos.nl) 30 december 2017
Natuurlijk. Daar kun je toch op wachten. Waar blijft dat totaalverbod. Met een totaalverbod kan de Politie de handel veel beter aanpakken en is het met het explosieven hobbyisme en met de explosie-terreur in woonwijken gedaan! Die aan kinderen wordt aangemoedigd met de gevleugelde leugen: het is leuk en het is een traditie. Iedereen in de buurt en zijn eigen kinderen zijn getuigen dat het precies het tegenovergestelde is: het is destructief, levensgevaarlijk, en minachtend voor de omgeving. Dus niet leuk! Het maakt een ongelooflijke fuk herrie erbij waar de buurt tot in de wijde omtrek ontzettend veel last van heeft. En het is pas de 30ste, terwijl het van de minister pas mag morgen na 18:00!!! Hun Pappie is een dag te vroeg voor hun ogen heengegaan.

Meldpunt Vuurwerkoverlast

De hele dag en avond knal vuurwerk herrie (29 december)

Het was de hele dag al bezig, vanaf 10:30, in de Spijkerbuurt en overal door de hele stad Arnhem. Maar nog niet zo heel veel, omdat het regende.

Na half vijf werd het weer Oudjaarsavond. Of Oost-Oekraïne, en de gevechten zijn weer in alle hevigheid losgebarsten.

Het wettelijk afsteekverbod helpt totaal niet. Net als vorige jaren. Politie bellen heeft ook geen enkele zin, (als die al opnemen, want die hebben al de handen vol). Het verhoogt alleen maar de ergernis, en de telefoonrekening. Je staat zowiezo 5 tot tien minuten in de wacht, nadat je de intro steeds moet aanhoren, en vooral het “u belt voor niet levensbedreigende situaties” is storend want de stem neemt er vervolgens rustig de tijd voor om over allerlei “nuttige” verwijzingen naar de website te vertellen terwijl jij ondertussen staat te koken van woede om de fuk herrie buiten. Als je uiteindelijk iemand aan de lijn krijgt kan jij niet het precieze adres noemen waar het wordt afgestoken, (wel ongeveer, maar de daders sluipen door de wijken, het geknal verplaatst zich voortdurend). De politie kan vervolgens alleen maar bieden: “wat vervelend voor u meneer. We sturen een auto die richting in zodra we er eentje vrij hebben.”

Arnhem gebruikt geen knaldetectie palen die andere steden al wel gebruiken. Dus valt er ook niet op te handhaven. Daardoor kan men ongestoord zijn gang gaan. Dat wij dit gottverdomme ieder jaar weer moeten uitzitten, is toch stompzinnig! De politieke wil voor een totaalverbod ontbreekt, en de handel ligt dwars. Er moet een petitie komen en of een rechtszaak.

Het is toch idioot dat er explosie verslaafden door de wijken trekken, om links en rechts hun gang te gaan, en dat ze worden aangemoedigd door legale verkoop en reklame! Wat betekent zo’n afsteekverbod nou, helemaal niks. “Consument-vuurwerk” (wat ‘n begrip) behoort afgeschaft en wie er toch mee rond loopt te klooien in woonwijken moet zwaar gestraft. Het gaat om explosieven en die horen niet in handen van de burger en hun kindertjes. Die jaarlijks ermee voor hun lol de woonwijken terroriseren vanaf de weken vóór Oud en Nieuw, tot een week erna.

Verder in het nieuws:
Honderden kilo’s aan illegaal vuurwerk onderschept (rtlnieuws.nl) 29 december 2017

Politie vindt 37 kilo illegaal vuurwerk in schuur Goudswaard (ad.nl) 29 december 2017

Meldpunt Vuurwerkoverlast

Nederlandse vuurwerkhandelaar verplaatst zijn handel naar Duitsland

Nederlander Hayo Wolff noemt zichzelf een ‘vuurwerkvluchteling’.

Hij verplaatste zijn vuurwerkbedrijf naar Duitsland omdat daar minder veiligheidsregels zijn!

‘Vuurwerkvluchteling’ Hayo verwacht duizenden Nederlanders in zijn winkel (nos.nl) 28 december 2017

De Nederlander Hayo Wolff noemt zichzelf een ‘vuurwerkvluchteling’. Hij verplaatste zijn vuurwerkbedrijf van Nederland naar Duitsland omdat daar minder veiligheidsregels zijn. “Na de vuurwerkramp in Enschede zijn de regels in Nederland strenger geworden. Hier hoef je in een bunker bijvoorbeeld geen sprinklerinstallatie aan te laten leggen.” Daardoor maakt Wolff minder kosten en kan hij het vuurwerk goedkoper aanbieden dan in Nederland.