Gamma website: cirkelzaag verkeerd om

De Gamma presenteert het op hun eigen website.
Het zaagblad zit verkeerd om.

De draairichting staat aangegeven op de zijkant (het “spatbord”) van de machine. Vervolgens steken ze het cirkelzaagblad precies de verkeerde kant op erin.

Om te beginnen begrijpt de fotograaf het apparaat niet. Maar de opdrachtgever kijkt niet goed naar het resultaat dat de fotograaf inlevert.

Het tweede vind ik het ergst. De opdrachtgever is niet kritisch op het werk dat wordt ingeleverd. Desinteresse.

[NOS] Twentse burgemeester: RIVM vooringenomen over paasvuren

Dan ben ik ook vooringenomen.

Het aansteken van de paasvuren, een eeuwenoude traditie in het oosten van het land, leidde de afgelopen week tot een felle discussie. Terwijl het RIVM waarschuwde voor de toegenomen hoeveelheid fijnstof in de lucht en adviseerde om de rook van de paasvuren zo veel mogelijk te mijden, werd in Drenthe, Twente en in de Achterhoek het ene na het andere paasvuur ontstoken.

Twentse burgemeester: RIVM vooringenomen over paasvuren (nos.nl)

Dan ben ik ook vooringenomen. Ophouden met die stompzinnige vervuilende rotzooi!

Festiviteiten- en horeca herrie mag zijn gang blijven gaan

Voorlopig geen geluidsbegrenzer of controleurs in cafés en clubs (nos.nl)

De extreme fuk herrie (= tegen de pijngrens) die de norm is geworden bij ieder publiek festijn hier in de stad Arnhem (ook op parkjes en pleinen), en dan heb ik het over Pinkpop volume maar dan in een klein parkje (Musis plantsoen) of tussen de meetrillende winkels en woningen op het Jansplein, en dergelijke, is volkomen absurd. De geluidstechnici – die daar aan de knoppen zitten- zijn kennelijk bijna doof (daarom gaat het ook ieder jaar weer harder).
Gecontroleerd / gehandhaafd van Overheidswege wordt er niet. Publiek dat er langere tijd rond vertoeft loopt gehoorschade op. Als het dat niet al heeft.

En wat doet het ministerie van Volksgezondheid daar aan?

“Het ministerie van Volksgezondheid werkt vooralsnog niet aan een wet voor een maximaal geluidsniveau voor muziek in het uitgaansleven.”

Proficiat! De Overheid is ook al doof.

[nos] Kabinet wil verbod op rotjes, VVD ziet er niets in

Bron: Kabinet wil verbod op rotjes, VVD ziet er niets in (nos.nl)

Verbod op rotjes is een slap begin, maar het is een begin. Naar een totaalverbod op knalvuurwerk voor particulieren. De idiote jaarlijkse terreur van het gooien met explosieven in woonwijken. Het gebeurt jaarlijks pakweg drie, drieeneenhalve maand (oktober – december), en de Overheid probeert het toestaan ervan steeds verder terug te dringen naar alleen Oudjaarsavond, maar dat lukt helemaal niet want de knal terroristen trekken zich daar weinig tot niets van aan.
Alleen een totaalverbod zou helpen.
Verbod op rotjes is daarom een beginnetje. Maar de VVD vindt kennelijk dat het maar door moet kunnen gaan.

De val van Facebo ?

Facebookbaas Zuckerberg: bereid te getuigen over privacyschandaal (ad.nl)

Dat sociaal spionage medium met commerciële doeleinden gaat nu misschien wel ten onder.

Ik heb er nooit op gezeten. Heb ook geen smartfoon. Hoewel sommigen bij mij aandringen, vanwege het nut van Whatsapp, Ik zal daar wel een keer aan toegeven denk ik. Maar Facebo? Hoepel toch op.

Elon Musk twijfelt geen moment en haalt Tesla en SpaceX van Facebook (nos.nl)

Grappig. Ook ik heb nooit getwijfeld: het is voor mij altijd volkomen helder geweest dat jij (en jouw interesses) hun zakelijk onderwerp bent. Daar ga je dus niet zitten. Twee miljard accounts (beweren ze) bespioneren ze, maar daar zit ik niet bij.

Hoe diep zit Facebook in jouw telefoon? (nos.nl) Hahaha.

[nos] ‘Te sexy’ schilderij van apostel uit Spaanse kerk gehaald

‘Te sexy’ schilderij van apostel uit Spaanse kerk gehaald (nos)

Terecht. Wat een wanstaltig prul. Niet geschikt voor welke openbare ruimte dan ook.

Bron: Retirado un cuadro del apóstol Santiago de la Iglesia de Membrilla por “sexy” “Ximénez define la obra como una alegoría donde combina también paisajes de Santiago de Compostela y Membrilla / Cadena SER”