[nos] ‘Te sexy’ schilderij van apostel uit Spaanse kerk gehaald

‘Te sexy’ schilderij van apostel uit Spaanse kerk gehaald (nos)

Terecht. Wat een wanstaltig prul. Niet geschikt voor welke openbare ruimte dan ook.

Bron: Retirado un cuadro del apóstol Santiago de la Iglesia de Membrilla por “sexy” “Ximénez define la obra como una alegoría donde combina también paisajes de Santiago de Compostela y Membrilla / Cadena SER”

Vuurwerk geknal (4 januari)

Nu nog, 4 januari wordt er knalvuurwerk afgestoken, net als gisteren. Voornamelijk overdag knalt het vanuit richting Arnhem Zuid, je hoort het alleen als je buiten bent. Dat is ver van mijn wijk (Spijkerkwartier), dus binnen niet hoorbaar. Maar zojuist 18:00 uur ook alweer hier in de buurt anderhalve straat verderop, en dat hoor je binnen dus wél. Wanneer houdt het eindelijk op.

[Updeet.
We zitten inmiddels op 19:20 uur en het gaat maar door. Rond de wijk en binnen hoorbaar, dus ook voor de hond. Die daardoor overstuur blijft. Bibberend, en erg er op tegen om overdag buiten te gaan wandelen. Wil 24 uur per dag in het mandje blijven.

21:30: nog steeds.

Vuurwerk overlast 2 januari 2018

Het knalvuurwerk is nog steeds de hele dag en avond gaande. Vanmiddag tussen 15:00 en 17:00 nog in de Spijkerbuurt Arnhem hier en daar. Vanaf 17:00 tot dit moment (21:40) is het voortdurend, van verre zuidelijke richting (overkant Rijn, Arnhem-Zuid). Tot op het moment is dat voor mij persoonlijk in de Spijkerbuurt Arnhem geen overlast meer die tot binnen in huis doordringt.
Maar je zal maar in Arnhem Zuid wonen! Heje vette pech.

Vuurwerk overlast 1 januari 2018

Vanaf 14:00 zijn ze alweer bezig met knallen in de wijk (Spijkerkwartier Arnhem), ook al regent het.

Later, buiten (op de fiets naar de super) blijkt het hier en daar geknal (restjes?) in de Spijkerbuurt, maar vooral vanaf 17:00, onophoudelijk gedreun vanuit Arnhem Zuid, overkant Rijnkade (waar men kennelijk ongestoord zijn gang kan gaan), Mijnerswijk. Ook veel vanuit Sonsbeek Park. Arme dieren.

Dit moet de laatste keer zijn. De extreme oorlogsdreunen hier op straat vannacht, vlak bij mijn huis. Dit hoort niet in woonwijken in vredestijd.

“Maar die zwaarste knallen, dat gaat om het illegale spul… ” Dat is geen argument!!! De reklame voor het legale moedigt het illegale aan, en het geeft ze gelegenheid, en het geeft ze zelfs bijna excuus.

Het moet een algemeen begrip worden: vuurwerk is verboden voor burgers. Burgers mogen niet met explosieven in woonwijken lopen te spelen. Vuurwerk mag alleen door professionelen worden bediend, in door de Gemeente bepaalde en goedgekeurde evenementen.

[Updeet 21:30 uur: en in het afgelopen half uur ging er drie keer een granaat af hier in de straat, pal voor mijn woning. GODVERDOMME!!!
/]

Verder in het nieuws:
Gewonden en forse schade door extreem zwaar vuurwerk bij jaarwisseling (nos.nl) 1 januari 2018

Zeker acht mensen met oogletsel, van wie drie omstanders (nos.nl)

Volgens oogarts Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis is het aantal van acht gewonden ongeveer gelijk aan dat van de vorige jaarwisselingen. Hij verwacht dat het aantal nog zal toenemen, omdat slachtoffers zich ook hebben gemeld in andere klinieken in het land.

Twee vuurwerkdoden in Duitsland, brandweer bedreigd (nos.nl) 1 januari 2018

Twee Franse politieagenten aangevallen en mishandeld (nos.nl) 1 januari 2018

Politie: weer geweld tegen agenten en hulpverleners, maar fors minder (nos.nl) 1 januari 2018

Vuurwerkafval en regen zorgt voor puinhoop in de straten (112arnhem.nl) 1 januari 2018

Dit moet de laatste keer zijn.

Toen ik jeugd was (zestiger, zeventiger jaren vorige eeuw) waren het sterretjes, rotjes “pang pang pang”, en siervuurwerk.

Sindsdien is het ieder jaar meer op militair geschut gaan lijken, volkomen debiel!!! Waar gaat dat heen???! Destructie! Het kaliber van nu, de granaten die nu worden afgeschoten in mijn woonwijk, waar het huis van trilt, en je voelt ook de drukgolf (binnen in huis!) in je rug een fractie voor de knal – terwijl je nota bene gewoon binnen zit aan de pc !!!-, dat heeft allemaal niets met “traditie” te maken. En wat ook raar is: ik voel me momenteel extreem bedreigd in mijn eigen woonwijk maar als ik nu met een ijzeren staaf naar buiten zou rennen om mij te verweren ben ik straks degeen die wordt opgepakt. Politie kan je niet meer helpen, de Overheid heeft deze stront vanaf 18:00 uur goedgekeurd, je zit als burger gevangen.

Continue oorlogsfront-herrie die van buitenaf doordringt en domineert boven mijn luide muziek uit! En het is gottverdomme pas 21:30, de explosies knallen de hele dag al en we hebben nog 5 uren te gaan, minstens.
Dit moet de laatste keer zijn, TOTAALVERBOD!