KPN NetwerkNL start met de aanleg van glasvezel in Arnhem!

Nieuws
KPN NetwerkNL start met de aanleg van glasvezel in Arnhem, Dongen, Helvoirt en Zwolle
07.12.2018

Vanaf december 2018 worden er in Arnhem (Het Spijkerkwartier), Dongen (De Biezen), Helvoirt en Zwolle Noord-Oost in totaal meer dan 10.000 huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk.

De bewoners van de woningen die een eigen glasvezelaansluiting krijgen, ontvangen hierover bericht van ons. Bent u benieuwd of ook uw woning binnen het aansluitgebied valt? Doe dan de postcodecheck. Als uw woning wordt aangesloten, wordt u uiteraard goed op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.
De glasvezelvoorbereiders komen langs

Vanaf aanstaande maandag bellen onze glasvezelvoorbereiders aan bij woningen in deze gebieden. Zij bekijken bijvoorbeeld wat de beste plaats is voor het glasvezelaansluitpunt en vragen bewoners om toestemming voor het aansluiten van de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Bron

[nos] “groter dan 20 x de zon kun je niet krijgen”

Stervende mega-sterren verschuilen zich in ‘Alien-monster’ (nos.nl)


Twintig maal de zon is nog niks. Honderden. Meer. Leert iedereen die het heeft gevolgd van op zijn minst TV documentaires (discovery science bijv.)

Wacht ik laat de deskundigen maar zelf aan het woord.
The biggest stars in the universe (spaceanswers.com)

Put the Sun next to a supergiant star and you’ll have a hard time finding it. Supergiant stars are the largest stars in the universe. They can be thousands of times bigger than our Sun and have a mass up to 100 times greater. The largest known supergiant star, VY Canis Majoris, is up to 2,100 times the size of the Sun (based on upper estimates). If it were put in the position of the Sun, it would extend out to the orbit of Saturn.

[….]

Blue supergiants are considerably hotter than red supergiants, but generally much smaller, only about 25 times the size of the Sun. Like red supergiants they have very short lifetimes of only a few million years. They usually form when a star more than 10 times the mass of the Sun heading towards its own demise enters a slow burning phase.

Dus, de astronoom beweerde dat (in de titel van het artikel)? Ik kan dat niet geloven, denk eerder dat de nos niet correct heeft geciteerd…. waarschijnlijk heeft hij de massa bedoeld.

(en “grotere type sterren” moet natuurlijk zijn: “grotere typen sterren”, of “een groter type sterren”)

Gamma website: cirkelzaag verkeerd om

De Gamma presenteert het ding op hun eigen website.
Met het zaagblad verkeerd om.

De draairichting staat aangegeven op de zijkant (het “spatbord”) van de machine. Vervolgens steken ze het cirkelzaagblad precies de verkeerde kant op erin.

Om te beginnen begrijpt de fotograaf het apparaat niet. Maar de opdrachtgever kijkt niet goed naar het resultaat dat de fotograaf inlevert.

Het tweede vind ik het ergst. De opdrachtgever is niet kritisch op het werk dat wordt ingeleverd. Desinteresse.

[NOS] Twentse burgemeester: RIVM vooringenomen over paasvuren

Dan ben ik ook vooringenomen.

Het aansteken van de paasvuren, een eeuwenoude traditie in het oosten van het land, leidde de afgelopen week tot een felle discussie. Terwijl het RIVM waarschuwde voor de toegenomen hoeveelheid fijnstof in de lucht en adviseerde om de rook van de paasvuren zo veel mogelijk te mijden, werd in Drenthe, Twente en in de Achterhoek het ene na het andere paasvuur ontstoken.

Twentse burgemeester: RIVM vooringenomen over paasvuren (nos.nl)

Dan ben ik ook vooringenomen. Ophouden met die stompzinnige vervuilende rotzooi!

Festiviteiten- en horeca herrie mag zijn gang blijven gaan

Voorlopig geen geluidsbegrenzer of controleurs in cafés en clubs (nos.nl)

De extreme fuk herrie (= tegen de pijngrens) die de norm is geworden bij ieder publiek festijn hier in de stad Arnhem (ook op parkjes en pleinen), en dan heb ik het over Pinkpop volume maar dan in een klein parkje (Musis plantsoen) of tussen de meetrillende winkels en woningen op het Jansplein, en dergelijke, is volkomen absurd. De geluidstechnici – die daar aan de knoppen zitten- zijn kennelijk bijna doof (daarom gaat het ook ieder jaar weer harder).
Gecontroleerd / gehandhaafd van Overheidswege wordt er niet. Publiek dat er langere tijd rond vertoeft loopt gehoorschade op. Als het dat niet al heeft.

En wat doet het ministerie van Volksgezondheid daar aan?

“Het ministerie van Volksgezondheid werkt vooralsnog niet aan een wet voor een maximaal geluidsniveau voor muziek in het uitgaansleven.”

Proficiat! De Overheid is ook al doof.

[nos] Kabinet wil verbod op rotjes, VVD ziet er niets in

Bron: Kabinet wil verbod op rotjes, VVD ziet er niets in (nos.nl)

Verbod op rotjes is een slap begin, maar het is een begin. Naar een totaalverbod op knalvuurwerk voor particulieren. De idiote jaarlijkse terreur van het gooien met explosieven in woonwijken. Het gebeurt jaarlijks pakweg drie, drieeneenhalve maand (oktober – december), en de Overheid probeert het toestaan ervan steeds verder terug te dringen naar alleen Oudjaarsavond, maar dat lukt helemaal niet want de knal terroristen trekken zich daar weinig tot niets van aan.
Alleen een totaalverbod zou helpen.
Verbod op rotjes is daarom een beginnetje. Maar de VVD vindt kennelijk dat het maar door moet kunnen gaan.

De val van Facebo ?

Facebookbaas Zuckerberg: bereid te getuigen over privacyschandaal (ad.nl)

Dat sociaal spionage medium met commerciële doeleinden gaat nu misschien wel ten onder.

Ik heb er nooit op gezeten. Heb ook geen smartfoon. Hoewel sommigen bij mij aandringen, vanwege het nut van Whatsapp, Ik zal daar wel een keer aan toegeven denk ik. Maar Facebo? Hoepel toch op.

Elon Musk twijfelt geen moment en haalt Tesla en SpaceX van Facebook (nos.nl)

Grappig. Ook ik heb nooit getwijfeld: het is voor mij altijd volkomen helder geweest dat jij (en jouw interesses) hun zakelijk onderwerp bent. Daar ga je dus niet zitten. Twee miljard accounts (beweren ze) bespioneren ze, maar daar zit ik niet bij.

Hoe diep zit Facebook in jouw telefoon? (nos.nl) Hahaha.